Erasmus + Pro Hackin’ delavnica

31.05.2022

V maju smo se s študenti FS udeležili delavnice na Dunaju, kjer so študentje prisostvovali celodnevnemu design hackathonu.

V sklopu Erasmus + projekta Pro Hackin’, v sodelovanju s podjetjem Siemens Mobility se je maja izvajala delavnica na Dunaju, kjer so študentje prisostvovali celodnevnemu design hackathonu.

V internacionalnih ekipah so študenti iz Technische Universität Wien, Politecnico di Milano, Fakulteta za strojništvo UL in Sveučilište u Zagrebu razvijali virtualne CAD prototipe za inovativne rešitve v metrojih. Tekom delavnice so udeleženci imeli priložnost obiskat podjetje Siemens, kjer so dobili vpogled v proces razvoja železniških sistemov iz perspektive strokovnjakov.

V skladu z greenmobility iniciativami smo tekom mobilnosti uporabljali različne okolju prijazne prakse, tako tekom potovanja z uporabo deljenega in javnega prevoza, kot tudi pri izvajanju hackathona. Skupaj s profesorji in asistenti iz partnerskih univerz, so za vodenje delavnice in podporo študentom poskrbeli tudi naši raziskovalci.

Posebna zahvala gre učiteljem iz TUW, ki so odlično organizirali celoten dogodek in spremljevalne aktivnosti. Zahvaljujemo se tudi Evropski komisiji in nacionalni agenciji CMEPIUS za podporo kolaboracije med partnerji skozi Erasmus+ program.